Extraescolar Música 2017/2018

El Centre d’Estudis Musicals Passatge, juntament amb l’AMPA Jovellanos fan una proposta oberta, que va més enllà del que ofereix una escola de música, amb un sistema d’aprenentatge que permet a l’alumne apropar-se a la música des d’una perspectiva creativa a través de la improvisació i d’una manera senzilla, directa, imaginativa i estimulant. La música involucra el món sensorial, afectiu i cognitiu i, per tant, afavoreix el desenvolupament personal i global del nen, ajudant-lo, no només a connectar amb la seva sensibilitat sinó a comunicar-se i expressar-se mitjançant els sons.

Es tracta de que els nens i nenes puguin gaudir d’una activitat extraescolar de música amb el recolzament d’una escola de música i, per tant, gaudint de tot un seguit d’avantatges: un programa d’estudis, professorat qualificat, llibres de música propis del nostre programa d’estudis, recolzament logístic i la possibilitat de continuar els estudis musicals a la nostra, o a qualsevol escola, en nivells més avançats…

Les assignatures que oferim com a extraescolars de música són:

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL

Aquesta és una classe dinàmica, on s’aprèn, per mitjà de contes i cançons, la “màgia” de la música. D’aquesta manera aconseguim: desenvolupar la creativitat i la fantasia de l’infant, així com sensibilitzar-lo musicalment, mitjançant audicions, jocs de percepció, preescriptura musical…

També es treballa molt la coordinació i la conscienciació del cos, que serà molt important per a la seva pràctica musical. Aquesta assignatura va adreçada a nens i nenes de P3, P4 a P5.

  • Horari: Dijous de 16:30h a 17:30h.
  • Preu: 26€ mensuals, els cobraments es realitzaran a través de domiciliacions bimensuals (de 52€) excepte el primer mes, que es cobrarà l’import del mes d’octubre + llibre dels alumnes de Sensibilització Musical, amb un cost de 13€.

CONJUNT INSTRUMENTAL

Amb aquesta activitat oferim la possibilitat de gaudir de la música des de la pràctica musical, formant grups instrumentals on es canta i es toquen instruments de plaques (instruments Orff: carillons, xilòfons…) i instruments de percussió (maraques, panderetes, pals, plats, etc…), sense deixar de treballar nocions de lectura i escriptura musical. D’aquesta manera aconseguim que els nens tinguin una experiència vivencial de la música des de la participació activa, sense oblidar la improvisació i la composició. El repertori serà composat pels nens i també proposat pel professor, respectant l’edat i el nivell de coneixements. Es faran servir cançons del repertori tradicional del país i del mon. Els arranjaments instrumentals es faran de forma col·lectiva amb la coordinació del professor, aprofitant el potencial individual i col·lectiu. La simple instrumentació de les orquestres Orff permet interpretar peces musicals amb facilitat, fins i tot per a infants sense formació musical.

Aquesta activitat està destinada a nens de 1r fins a 4t i s’hi poden apuntar alumnes de tots els nivells musicals.

  • Horari: Dimecres de 16:30h a 17:30h.
  • Preu: 26€ mensuals, els cobraments es realitzaran a través de domiciliacions bimensuals (de 52€) excepte el primer mes, que es cobrarà l’import del mes d’octubre.

Les fulles d’inscripció es poden trobar al local de l’AMPA.

Les places es regiran per estricte ordre d’inscripció. Els grups tindran un mínim de 8 alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *